Over ons

Uw Nederlandse makelaar in Zwitserland

“Grüezi”, René Smaal, aangenaam. Smaal-Swiss-Immo (voorheen Smaal Zwitserland Makelaardij)  is ontstaan enerzijds vanuit de jarenlange kennis en ervaring opgedaan als locale makelaar in Nederland en anderzijds op basis van mijn enthousiasme en liefde voor Zwitserland. Al ruim twintig jaar kom ik in Zwitserland om te werken, te skiën, te wandelen en zoveel mogelijk te genieten van de rust en de prachtige natuur. Elke keer als ik in Zwitserland ben, kom ik volledig tot rust en wordt mijn accu weer helemaal opgeladen met de natuurlijke energie uit de bergen. Dat unieke gevoel wil ik graag met u delen.

Henk Jan Smid (ZonMw) schreef in 2003 een artikel “De betovering van de bergen” in het boekje “de Natuur zijn Wij” waarin hij op prachtige wijze dat ultieme gevoel beschrijft dat ik ook ervaar wanneer ik in de bergen ben. Hieronder een kort en aansprekend stukje uit het artikel:

“In de betoverende schoonheid van de bergen heb ik het gevoel zelf onderdeel te zijn van de symfonie. Het onderscheid tussen de mens en de overige natuur wordt opgeheven. Tegenstellingen veranderen in een intens  gevoel van verbondenheid. Een verbondenheid met de bron van het leven, waaruit alles voortkomt en waar alles naar terugkeert.”

Wat kan Smaal-Swiss-Immo voor u betekenen ? ?
Smaal-Swiss-Immo kan u van A tot en met Z adviseren en begeleiden bij de aankoop en verkoop van een vakantiewoning in Zwitserland en wij doen dat vanuit Zwitserland en Nederland in uw eigen moerstaal. Wij zijn goed op de hoogte van de Zwitserse woningmarkt en van de belangrijkste regels en Zwitserse gewoonten. Kortom: voorkom verrassingen in dit niet-EU-land en laat u professioneel adviseren. Als uw Nederlandse makelaar/adviseur in Zwitserland, staan wij graag voor u klaar.

Bel gerust voor een kennismakingsgesprek waarbij ik u zal bijpraten over de mogelijkheden en onmogelijkheden op dit “mooiste eiland van Europa”.

Met vriendelijke groet en tot ziens in Zwitserland.

René Smaal

©2020 Smaal Zwitserland. Alle rechten voorbehouden.