Het mooiste eiland van Europa

“Het mooiste en veiligste eiland van Europa”

Zwitserland is een van de laatste “veilige havens” waar stabiliteit, rust, privacy, regels, democratie en veiligheid nog echt betekenis hebben…..

Daarnaast biedt Zwitserland hoge bergen, prachtige sub-tropische meren, zuivere lucht en een overvloed aan wandelroutes en ski-pistes. Maar hoe is het om er te wonen? Om er een tweede huis te hebben bijvoorbeeld?

Ik kan u verzekeren dat wonen tussen deze “horlogemakers” zijn unieke voordelen heeft. Want Zwitsers weten wat planning is en hebben daarnaast een ongeëvenaard oog voor detail. Dat zie je en ervaar je direct al bij binnenkomst van het land. De kwaliteit van de infrastructuur van het land is ongekend waarbij  het wegennet onder alle weersomstandigheden begaanbaar is. Treinen, bussen en boten die altijd op tijd gaan. Bovendien kent het land nog een prettig gevoel van veiligheid; als u eens vergeet om uw auto of woning op slot te doen, heeft dat doorgaans geen vervelende gevolgen.

De Zwitsers
De meeste Zwitsers zelf zijn erg verbonden met de natuur, hun leefomgeving en die van de andere “bergbewoners”. Ondanks de vele tunnels, de uitgebreide infrastructuur en de vele vakantiedorpen in de bergen, heeft de gemiddelde Zwitser nog altijd veel ontzag en respect voor de natuur en heeft van kinds af altijd een verbondenheid gehad met de natuur. De bergen zijn hun grote trots die ze, ondanks allerlei commerciële belangen altijd zoveel mogelijk zullen proberen te beschermen tegen vervuiling en vernietiging.

 

 

©2020 Smaal Zwitserland. Alle rechten voorbehouden.